id58183_1.jpg

Uuuh!!

Britannian terveydenhuoltoa kiusaa pula rahasta ja työvoimasta, mutta vielä suurempikin uhka on tulossa. Lihavuuden aiheuttamien sairauksien hoitoon kuluu jo nyt 9 prosenttia koko julkisen terveydenhuollon varoista, ja ongelman ennustetaan nousevan räjähdysmäisesti.
Tällä hetkellä kaksi kolmasosaa briteistä on ylipainoisia, ja joka viides on liikalihava.(yle.fi)

Jos suomalaisia haukutaan "ameriikan malliin" elämisestä, ylipainosta ja roskaruokakulttuurin ylläpidosta, eivät Britit selviä kokeesta sen paremmin. Kaksi kolmasosaa elää siis burgereilla, kaljalla, pizzalla ja fish'n'chipseillä. Joka viides on siis täysin pohjois-amerikkalainen?

Mulle ei tainnut tota ylen uutisessa mainittua ylipainogeeniä siunaantua, söin eilen 1,5 pizzaa, lautasellisen muroja, lautasellisen penkkivelliä(kaurahiutaleita+maitoa+kaakaojauhetta), pari leipää joista toinen vaalea(päällä kalkkunaa, semikevyttä levitettä ja juustoa) sekä pariin otteeseen marjosmoothieta ja kahvia. Normaali päivä. Liikuntaa en ole harrastanut vuoteen, ja silti tuntuu että laihdun. Jatkuva nälkä mutta ei oo tarpeeksi ruokaa koskaan.