Yle uutisoi mielenkiintoisesta lakiehdotuksesta, joka on osittain jo ilmeisesti vireillä.

Mietinpä vain, että millä resursseilla ja voimavaroilla, ja kuka kumma on tarpeeksi objektiivinen tuomitsemaan keskustelua? Olisiko toimintaperiaatteena random-poukkoilu keskustelupalstoilla?
Eikö tämä taas saisi aikaan erittäin epä-tasa-arvoisen tilanteen poliittisesti aktiivisten ja kevyempään keskusteluun suuntautuneiden keskustelupalstojen kesken? Ja erittäin suuri ristiriita syntyisi mielestäni siinä, että millä ihmeellä kukaan puuttuu ja tarkistaa, että onko keskustelupalstalla mode vai ei, ja onko se moderaattori nyt toiminut oikein vaiko eikö muka (moden mielipide sananvapaudesta voi kuitenkin olla eri kuin muilla-->rankempaa tekstiä läpi)?

Ja kun laitetaan vertailuun esimerkiksi vaikka jonkin pienen ja tuntemattoman bändin epävirallisten sivujen vieraskirja ja vaikka suomi24.fi, niin eikö ole turhaa odottaa vieraskirjan tekstien (loukkaavia tai ei) saavuttavan yli kolmen ihmisen yleisöä.

Millä tavalla estettäisiin ulkomailla toimivat suomenkieliset keskustelupalstat?

Siis mitääh, ihan pimeä ehdotus, vaikka kuinka olisi joku vetänyt herneen nenään siitä, että joku toinen sanoi kolmatta pissapääksi lähes suotta. Palautetta pitää pystyä ottamaan. Ja kun oikeaa häirintää ja solvausta esiintyy, sille voi tehdä vaikka sen että ip-osoite esiin ja ovelle kolkuttamaan poliisin kera.